0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Ballina – Sllajder SQ0_Web_Përzgjedhja e redaktorit SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Koncepcioni i arsimit fillor do të fillojë të zbatohet në klasën e parë dhe të katërt

Koncepcioni i arsimit fillor, që këtë mars është miratuar pas katër muajve debate dhe polemika, do të zbatohet me fillimin e vitit shkollor 2021/2022. Së pari në klasën e parë dhe të katërt, për të cilët programet mësimore në të gjitha lëndët janë përpunuar tashmë, e më pas në etapa edhe në klasat tjera. Plani i MASH-it është që për pesë vite të reformohet gjithë arsimi fillor nëntëvjeçar. Sipas profesionistëve që e përpiluan koncepcionin e ri, përfitime janë numri i vogël i lëndëve, integrimi i tyre dhe mundësi për nxënësit që të përzgjedhin lëndë me çka do të respektohen interesat e tyre dhe mundësohet zhvillim i potencialeve të tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle