Evropë SQEvropë.Portal SQ

Javën e ardhshme takim i ministrave të punëve të brendshme të BE-s për shkak të krizës së emigrantëve në Lituani

Ministrat e punëve të brendshme të vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian më 18 gusht do të takohen, në kërkesë të ministres lituaneze të Punëve të Brendshme, Agna Bilotaita, për shkak të krizës së emigrantëve në Lituani.

Bruksel, 13 gusht 2021 (MIA) – Ministrat e punëve të brendshme të vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian më 18 gusht do të takohen, në kërkesë të ministres lituaneze të Punëve të Brendshme, Agna Bilotaita, për shkak të krizës së emigrantëve në Lituani.

Vala e papritur e emigrantëve nga Lindja e Mesme vijoi pasi BE-ja vendosi sanksione kundër Bjellorusisë. Minsku u mundësoi emigrantëve më lehtë ta kalojnë kufirin me Lituaninë, që është kufi i jashtëm i BE-së.

Ministrat do të informohen për gjendjen me emigrantët në Lituani dhe vendet fqinje. Qëllimi i takimit është që të përcaktohen masat konkrete dhe t’u mundësohet shteteve baltike në menaxhimin me emigrimin dhe shkatërrimin e kalimeve ilegale në kufirin me Bjellorusinë. ar/

Министрите ќе бидат информирани за состојбата со мигрантите во Литванија и соседните земји. Целта на состанокот е да се утврдат конкретни мерки и да им се помогне на балтичките држави во управувањето со миграцијата и сузбивање на илегалните премини на границата со Белорусија. ми/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle