0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQKulturë SQKulturë.Portal SQShoqëri SQTemë SQ

Iv Gunen për MIA: Në Francë në vit 600 filma e kalojnë filtrin për kategorizim për mbrojtjen e publikut më të cenueshëm – fëmijët

Në Francë, Komisioni për kategorizimin e filmave mesatarisht në vit kontrollon rreth 600 filma, e shikon çdo film, madje edhe filmat e animuar, për të siguruar se përmbajtja e tyre nuk do të jetë e dëmshme për fëmijët. Çdo film i cili do të shpërndahet në vend, pavarësisht nëse është francez, amerikan ose maqedonas, duhet të marrë vizë nga Komisioni i cili është baza për autorizim nga Ministria e Kulturës për shfaqjen e tij në kinema, thotë në bisedën për Iv Gunen, këshilltar për marrëdhënie ndërkombëtare në Këshillin shtetëror, të Francës dhe ish-kryetar i këtij organi.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle