0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQ0_Web_Përzgjedhja e redaktorit SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Hulumtim i MSH-së: Nga 16 691 të hospitalizuar për shkak të KOVID-19, 1 114 janë regjistruar pas vaksinimit

Vaksinat kundër KOVID-19 janë shumë efektive edhe në popullatën maqedonase në parandalimin e sëmundjeve të rënda dhe vdekjes. Vaksinat nga prodhues të ndryshëm nuk kishin dallim të madh në efektivitetin e tyre në parandalimin e vdekjes nga KOVID-19, por kishin dallim në parandalimin e hospitalizimit. Një dozë e vaksinës kundër KOVID-19 është e pamjaftueshme për të parandaluar epilogët e rëndë të sëmundjes dhe e thekson rëndësinë e pranimit të së paku dy dozave të vaksinës.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle