0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Gjorçev: Klubi bullgar do të ishte një urë miqësie nëse do të merrte emrin e njerëzve me kapacitet të padiskutueshëm demokratik

Republika e Maqedonisë ka arritur një nga standardet më të larta në Evropë sa i përket respektimit të të drejtave të pakicave. Emërtimi i klubit bullgar me emrin Vanço Mihajlov, i cili është bashkëpunëtor i certifikuar i regjimeve fashiste në Kroaci dhe Itali, një njeri, kredo politike e të cilit është dhuna dhe terrori politik dhe që vërehet jo vetëm në Bullgari por në mbarë Evropën, do të thotë se minohet edhe maksima për një histori të përbashkët. Për çfarë historie të përbashkët po flasim kur lufta antifashiste maqedonase dhe Rajhu i tretë i Bullgarisë janë dy anë të kundërta në histori. Ky është një provokim nga Bullgaria, tha ish-ambasadori i Maqedonisë në Bullgari, Marjan Gjorçev.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle