0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQ

Gjithsej 1861 raste të reja me Kovid, 27 të vdekur, prej tyre 22 në njëzet e katër orët e kaluara

Në 24 orët e kaluara janë regjistruar 1861 raste të reja nga 5446 teste, janë shëruar 7273 ndërsa kanë vdekur 22 pacientë, më i riu 22 vjeç. Janë paraqitur edhe pesë persona të vdekur, më i riu 39 vjeç, me datë të vdekjes prej 17 deri më 25 janar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Shkup, 27 janar 2022 (MIA) – Në 24 orët e kaluara janë regjistruar 1861 raste të reja nga 5446 teste, janë shëruar 7273 ndërsa kanë vdekur 22 pacientë, më i riu 22 vjeç. Janë paraqitur edhe pesë persona të vdekur, më i riu 39 vjeç, me datë të vdekjes prej 17 deri më 25 janar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.
Gjysma e rasteve të reja janë në Shkup – 908, Manastir – 115, Kavadar – 100, Kumanovë – 88, Tetovë – 75, Prilep – 69, Veles – 54, Strumicë – 50, Gostivar – 45, Ohër – 41, Shtip – 37, Gjevgjeli – 34, Negotinë – 32, Sveti Nikollë – 23, Kërçovë – 22, Strugë dhe Resnjë – 20, Radovish – 18, Koçan dhe Kriva Pallankë nga 16, Vallandovë 15 të porsainfektuar, Dellçevë 11, Bogdanc – 9, Vinicë, Maedonska Kamenicë dhe Pehçevë nga pesë, Berovë, Dibër dhe Makedonski Brod nga katër, Probishtip dhe Demir Hisar nga tre, Kratovë dhe Krushevë – nga dy dhe Dojran – një rast i ri.
Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1861), janë regjistruar 242 riinfektime, prej të cilave një është riinfektim i dytë.
 Gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar 22 të vdekur: nëntë nga Shkupi (68, 73, 77, 81, 82, 84, 84, 86 dhe 87 vjeç), nga tre të vdekur nga Kavadari (69, 78 dhe 88 vjeç) dhe Manastir (66, 67 dhe 73 vjeç) dhe nga një person i vdekur nga Demir Kapia (73), Kumanova (86), Negotina (87), Prilepi (22), Struga (76), Strumica (73) dhe Tetova (58). Nga personat e paraqitur, 21 kanë vdekur në kushte spitalore, ndërsa një person në kushte shtëpie.
Në pajtim me Regjistrin e personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termini im”, janë paraqitur pesë të vdekur, nga dy nga Ohri dhe nga një nga Shkupi, Prilepi dhe Gjevgjelia, të moshës prej 39 deri 90 vjeç. Të paraqiturit janë vdekur në periudhë prej 17 deri në 25 janar 2022. Nga personat e paraqitur, tre kanë vdekur në kushte spitali ndërsa dy persona në kushte shtëpie.
Janë regjistruar 7273 pacientë të shëruar: Shkup – 4208, Manastir – 582, Prilep – 317, Ohër – 302, Strumicë – 176, Kumanovë – 170, Tetovë – 143, Kavadar – 136, Strugë – 107, Gjevgjeli – 105, Veles – 92, Krushevë – 84, Gostivar – 82, Kërçovë – 72, Vallandovë – 71, Shtip – 67, Resnjë – 66, Negotinë – 59, Dellçevë – 58, Koçan – 57, Radovish – 54, Kriva Pallanka – 41, Berovë – 34, Kratovë – 31, Sveti Nikollë – 25, Demir Hisar – 24, Bogdanc – 23, Makedonski Brod – 17, Vinicë – 16, Makedonska Kamenica – 15, Probishtip – 12, Pehçevë – nëntë, Demir Kapi – tetë, Dojran – shtatë, Dibër – tre të shëruar.
Nga numri i përgjithshëm i personave të vdekur (27), gjashtë persona janë tërësisht të vaksinuar ndërsa tek 24 janë regjistruar komorbitete.
Analizat epidemiologjike i numrit të përgjithshëm të të sëmurëve dhe i rasteve aktive nëpër qytete:
Shkup 119 472, Aktivë 8507
Kumanovë 14 578, Aktivë 680
Prilep 12 586, Aktivë 538
Manastir 12 490, Aktivë 1224
Tetovë 12 232, Aktivë 476
Kavadar 8711, Aktivë 671
Gostivar 8675, Aktivë 312
Veles 8329, Aktivë 421
Ohër 7833, Aktivë 370
Shtip 7438, Aktivë 299
Strumicë 7078, Aktivë 355
Kërçovë 4869, Aktivë 259
Koçan 4561, Aktivë 218
Strugë 4324, Aktivë 177
Gjevgjeli 3668, Aktivë 368
Negotinë 3077, Aktivë 231
Sveti Nikollë 2395, Aktivë 124
Resnjë 2312, Aktivë 208
Radovish 2190, Aktivë 160
Kriva Pallankë 2168, Aktivë 84
Dellçevë 1734, Aktivë 130
Berovë 1630, Aktivë 73
Dibër 1496, Aktivë 18
Valandovë 1329, Aktivë 118
Vinicë 1274, Aktivë 47
Probishtip 1243, Aktivë 31
Kratovë 870, Aktivë 30
Bogdanc 843, Aktivë 79
Krushevë 814, Aktivë 48
Demir Hisar 761, Aktivë 54
Makedonski Brod 625, Aktivë 29
Makedonska Kamenica 492, Aktivë 36
Demir Kapi 483, Aktivë 26
Pehçevë 418, Aktivë 30
Dojran 208, Aktivë 11
Deri tani në vend janë kryer gjithsej 1.767.491 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me kovid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 263.206, numri i të shëruarve është 238.452, numri i viktimave 8.312, derisa numri i rasteve aktive 16442. shk/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle