0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQBiznis.Slajder SQEkonomi SQ

FMN: Financat publike janë të shëndosha, borxhi është i qëndrueshëm

- Bazat ekonomike janë të fuqishme ndërkohë që pushteti ndërmerr masat e duhura për t’i përballuar efektet e goditjes së jashtme. Financat publike janë të shëndosha, ndërsa borxhi publik është i qëndrueshëm, ku është konfirmuar nga analiza rigoroze dhe sistemike e qëndrueshmërisë së borxhit, theksohet në raportin e Misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), i cili vlerësoi vendin për qasje në Linjën e përkujdesit dhe likuiditetit, që  iu nda vendit. Bëhet fjalë për instrument që u jepet vetëm ekonomive që zbatojnë politika të shëndosha ekonomike dhe me të cilin vendit i vihen në dispozicion rreth 530 milionë euro për një periudhë dyvjeçare.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle