0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Ballina – Sllajder SQBiznes SQBiznes.portal SQBiznis.Slajder SQMakedonija.Slajder SQPolitikë SQ

“Fiç”: Denari mbetet stabil, sistemi bankar e konfirmoi rezistencën e goditjes pandemike

Denari mbetet stabil - kursi fiks është spirancë kyçe e stabilitetit të ekonomisë së vendit. Rezervat devizore arritën 3,7 miliardë euro në shtator dhe duke pasur parasysh pozitën e mirë të jashtme, presim se do të jenë stabile edhe në vitin 2022 dhe 2023, duke mbajtur mbulim adekuat. Rreziqet e jashtme janë zbutur plotësisht me repo-linjën të cilën Banka qendrore evropiane ia miratoi Bankës popullore, Këto, siç informoi sot Banka popullore, janë disa nga konstatimet e agjencisë për rejting kreditor "Fiç", të paraqitura në raportin me të cilin parashihet rejtingu kreditor i vendit.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle