0_Web_Aktuale SQEvropë SQEvropë.Portal SQKorrespondentë Botë

Eurodeputetët e miratuan reformën e Direktivës për kartë blu evropiane e cila ka për qëllim ta lehtësojë punësimin e shtetasve me kualifikim të lartë nga vendet e treta

Eurodeputetët me 556 vota "pro", 105 "kundër" dhe 31 të përmbajtur, e miratuan direktivën me të cilën reformohet  Karta blu evropiane, gjegjësisht rregullat e reja për emigrantë me kualifikim të lartë të cilët duan të punojnë në Evropë, e cila tani duhet të miratohet nga Këshilli dhe të publikohet në Gazetën zyrtare të BE-së, para se të hyjë në fuqi. Pastaj, vendet - anëtare do të kenë afat  prej dy viteve ta miratojnë ligjdhënien e tyre nacionale me Direktivën, lajmëroi korrespondenti i MIA-s.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle