0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Dr. Sofijanova: Te fëmijët të cilët kanë qenë raste asimptomatike të KOVID -it paraqitet sindromë inflamatore multisistemike

Virusi SARS-CoV-2 tek fëmijët zakonisht jep një pamje më të butë klinike që trajtohet vetëm me terapi simptomatike. Sidoqoftë, është e nevojshme të monitorohet me kujdes çdo rast dhe nëse vërehet një përkeqësim i shëndetit, të bëhen teste shtesë që do të tregojnë sindroma dhe situata më serioze, siç është sindroma inflamatore multisistemike, tha prof. Dr. Aspazija Sofijanova, Drejtore e Klinikës për Sëmundjet e Fëmijëve dhe kryetare e Shoqatës së Pediatërve, e cila ishte pjesë e diskutimeve javore onllajn të organizuara nga Oda Mjekësore me qëllim lehtësimin e komunikimit dhe shkëmbimit të përvojave dhe njohurive mbi parandalimin dhe trajtimin e Kovid 19 midis mjekëve të të gjitha niveleve të sistemit shëndetësor.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle