0_Maqedoni.Portal SQ0_Slajder SQ0_Web_Aktuale SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQ

Dita Ndërkombëtare e Romëve: Zero tolerancë të diskriminimit, zgjidhje sistematike për parandalim dhe mbrojtje nga dëbimi me forcë dhe segregacioni

Shteti të sigurojë zero tolerancë për çdo lloj të diskriminimit ndaj romëve, zgjidhje sistematike për parandalim dhe mbrojtje nga dëbimi me forcë, segregacioni dhe  brutaliteti i policisë, të jetë e kaluar romë pa regjistrim civil, certifikatë të lindjes apo shtetësisë, të sigurohet ndihmë socio-ekonomike dhe arsimore për personat e padukshëm në sistemin e shtetit, personat pa dokumente dhe personat të cilët janë regjistruar në regjistrin e veçantë për persona pa certifikatë në librin amë të të lindurve, theksoi Latife Shikovska, koordinatore e Grupit parlamentar ndërpartiak për mbështetje të të drejtave të romëve, përfshirjen dhe integrimin e tyre në Republikën e Maqedonisë së Veriut me rastin e shënimit të 8 Prillit - Ditës ndërkombëtare të Romëve.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle