0_Maqedoni.Portal SQEkonomi SQ

Despotovski: Rritja e eksportit nga zonat për 56 për qind është shenjë se po tejkalohen pasojat e krizës

Drejtori i ZZHIT Jovan Despotovski konsideron se koronakriza në zona ka kaluar dhe se kompanitë me sukses përshtaten në rrethanat e reja  të shkaktuar pas krizës. Për atë, sipas tij,  flet edhe rritja e eksportit nga zonat për 56 për qind në periudhën janar-korrik të këtij viti në krahasim me vitin e kaluar, por, ende më aktive është rritja prej tetë për qind në krahasim me vitin 2019 dhe më shumë se 30 për qind në krahasim me vitin 2018. Kjo, thekson, do të thotë se niveli para krizës  jo vetëm që është arritur, por me sukses është tejkaluar.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle