0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQEkonomi SQ

Debat: Të vendoset buxhetim i përgjegjshëm gjinor në programet për zhvillimin rural dhe planifikimin e IPARD 3

Nga gratë në mjediset rurale, 58 për qind  nuk kanë të ardhura personale që është dyfish më shumë se burrat. Gratë rurale nuk janë të përfshira në vendosjen e bashkësisë lokale për shkak të varësisë financiare nga burrat, si dhe për shkak të stereotipeve dhe paragjykimeve,  nuk janë të informuara, nuk kanë shkathtësi digjitale, ndërsa 81 për qind asnjëherë nuk kanë aplikuar për IPARD. Shumica prej tyre nuk janë të njoftuara aspak me masat, as me programet shtetërore për mbështetje dhe konsiderojnë se  dorëzimi i kërkesave  te institucionet  është proces i komplikuar.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle