0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQEkonomi SQShoqëri SQ

BP: Qëndrimi i politikës monetare tani për tani është i përshtatshëm, nevojitet ndjekje e kujdesshme e lëvizjeve të inflacionit

Me lehtësimin e politikës monetare, si dhe me të gjitha vendimet dhe masat të cilat i solli nga shpërthimi i krizës me koronavisurin, Banka Popullore (BP) jep një kontribut të rëndësishëm në mbështetjen e stabilitetit financiar dhe ekonomisë vendore në tërësi. Qëndrimi i politikës monetare është i përshtatshëm për momentin, megjithatë, është e nevojshme të monitorohen nga afër trendet e inflacionit, dhe veçanërisht pritjet e inflacionit dhe efektet e mundshme të transmetuara në kontekst të rritjes së pagave.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle