0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQ0_Web_Përzgjedhja e redaktorit SQMKD-AL SQShoqëri SQ

Borell dhe Gir : Qytetarët e Ballkanit Perëndimor po bëhen më rezistentë ndaj lajmeve të rreme, por mbetet shumë punë për të bërë për përforcimin e edukimit mediatik

Dezinformatat dhe lajmet e rreme përbëjnë kërcënim për botën globale dhe demokracinë në botë. Kjo u bë veçanërisht e dukshme në pandeminë me Kovid-19, kur lajmet e rreme shkaktuan edhe rrezikimin e shëndetit të njerëzve. Edukimi mediatik kërkon përpjekje sistemike, veçanërisht në rajonin e Ballkanit Perëndimor, ku rezistenca ndaj lajmeve të rreme është më e dobët.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle