0_Maqedoni.Portal SQ0_Slajder SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQ

Besimi dhe Giri: Republika e Maqedonisë së Veriut t’i vazhdojë reformat ekonomike dhe sociale

Synimet e politikave për Maqedoninë e Veriut në vitin 2022 fokusohen në sigurimin e përkrahjes për amvisëritë dhe kompanitë e ndjeshme në periudhë afatshkurtër; dhe për konsolidimin afatmesëm të buxhetit. BE-ja ka vendosur të ndërmarrë më shumë përgjegjësi mbi sigurinë e saj dhe të ndërmarrë hapa të mëtejshme vendimtare drejt krijimit të rezistencës në Evropë. Kjo nënkupton uljen e kushtëzimit, krijimin e modelit të ri të rritjes dhe investimeve për vitin 2030, si dhe zhvillimin e diversifikimit më të madh energjetik. Partnerët tanë inkurajohen të ndjekin këtë shembull, theksoi euroambasadori Gir në konferencën e përbashkët për shtyp me ministrin e Financave Fatmir besimin.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle