0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQBiznes SQBiznes.portal SQEkonomi SQMKD-AL SQ

Besimi: Buxheti për vitin 2022, Plani për rritje të përshpejtuar ekonomike dhe decentralizimi fiskal në drejtim të zhvillimit lokal dhe rajonal

Arritja e zhvillimit lokal dhe rajonal është një nga qëllimet kryesore të programit të Qeverisë si pjesë e përpjekjeve për përshpejtimin e rritjes, me ç’rast rritja do të bëhet më inkluzive (gjithëpërfshirëse) më e qëndrueshme dhe do të përmirësohet cilësia  e  jetesës së qytetarëve. Për të arritur këtë qëllim, në dispozicion janë: Plani për rritje të përshpejtuar ekonomike, reforma për avancimin e decentralizimit fiskal dhe Propozim buxheti për vitin 2022, ku investimet kapitale parashihen të jenë në nivel prej 14% nga  shpenzimet e përgjithshme, theksoi ministri i Financave, Fatmir Besimi, në ngjarjen e organizuar nga UNDP-ja,  “Financimi i investimeve infrastrukturore për zhvillim të qëndrueshëm lokal dhe rimëkëmbje ekonomike”.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle