0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQBiznis.Slajder SQMKD-AL SQ

Bekteshi në “Forumin energjetik”: Maqedonia e Veriut është vendi i parë që zhvilloi Plan kombëtar për energjinë dhe klimën

Politikat e Ministrisë së Ekonomisë në fushën e energjetikës janë të fokusuara në tranzicionin energjetik, efikasitetin energjetik dhe mbrojtjen e mjedisit. Qeveria e Maqedonisë së Veriut në fund të vitit 2019 miratoi Strategjinë për Zhvillimin e Energjisë deri në vitin 2040 e cila parashikon një reduktim të konsumit të energjisë me 27%, por njëkohësisht rritjen e PBB -së dhe rritjen e përfshirjes së burimeve të rinovueshme të energjisë nga 18 në 45 % në vitin 2040.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle