0_Web_Aktuale SQShoqëri SQ

Bashkësia shkencore e Maqedonisë së Veriut dhe Rusisë e përforcojnë bashkëpunimin e tyre

Hapësira arsimore ndërkombëtare po zhvillohet intensivisht. Bashkësia progresiste po riorientohet të krijoj strategji globale për arsimin e njeriut, pa marrë parasysh vendbanimin edhe nivelin edukues. Sot është e pamundur të sigurohet konkurrencë ndaj institucionit akademik dhe studentëve të tij të diplomuar në tregun botëror të punës, pa interaksion aktivë me partnerët e jashtëm. Dhe vendet tona i bashkon mirëkuptimi se arsimi modern duhet të bëhet ndërkombëtar, ndërsa ai universitar të bëhet multi-kulturorë, porositën pjesëmarrësit në ngjarjen në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë së Veriut (ASHAMV), me të cilin paradite edhe zyrtarisht filluan “Ditët e shkencës ruse”.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle