0_Maqedoni.Portal SQ0_Slajder SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQ

AUV: Tërhiqen akulloret e KIT KAT dhe Millka për shkak të rritjes së pranisë së oksid etilenit

Operatori me ushqim (importues dhe shpërndarës) ALMA M, mbi bazë të lëshimit të vendimit nga Agjencia për Ushqim dhe Veterinari (AUV) nga tregu kryen tërheqjee e menjëhershme të produkteve të pasigurta - akullore, për shkak të rritjes së konfirmuar të pranisë së oksid etilenit, informon AUV.

Shkup, 6 gusht 2021 (MIA) – Operatori me ushqim (importues dhe shpërndarës) ALMA M, mbi bazë të lëshimit të vendimit nga Agjencia për Ushqim dhe Veterinari (AUV) nga tregu kryen tërheqjee e menjëhershme të produkteve të pasigurta – akullore, për shkak të rritjes së konfirmuar të pranisë së oksid etilenit, informon AUV.

Nga tregi, siç saktësojnë, tërhiqen edhe akullorja KIT KAT   20х90 ml me numër serik/lot PL1048  dhe afat të përdorimit deri më 28.02.2023, me origjinë nga Franca.

“Arsye për tërheqje është prodhim i pasigurt për shkak të pranisë së oksid etilenit i cili është rrezik potenciaë për shëndetin e njerëzve”, thonë nga AUV-ja.

Për shkak të arsyes së njëjtë tërhiqet edhe akullorja Millka vanilje 20х100 ml me nunër serik /lot:MI1118, MI119 dhe afat të përdorimit deri më 30.04.2023, me origjinë nga Polonia, si dhe akullorja Milla çokollatë me lajthi 20х100 ml me numër serik /lot:MI1117 dhe afat të përdorimit deri më 30.04.3023, me origjinë gjithashtu nga Polonia, importues i së cilës është ALMA M. ar/

Butoni Kthehu në krye
Mbylle