0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMKD-AL SQShoqëri SQ

AUV pjesë e fushatës globale me rastin e Javës botërore të ndërgjegjësimit për antibiotikët

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) ëdhe këtë vit ëshët pjesë e kampanjës globale për shënimin e Javës Botërore të ndërgjegjësimit për antibiotikët dhe Ditës Evropiane të ndërgjegjësimit për antibiotikët të cilat shënohen nga 18 deri më 24 nëntor. Qëllimi i fushatave është të rrisë ndërgjegjësimin për rreziqet ndaj shëndetit të njerëzve dhe kafshëve dhe mjedisit jetësor, të shkaktuar nga rezistenca ndaj antimikrobikëve dhe promovimi i praktikave të mira, në mënyrë që të kufizohet shfaqja dhe përhapja e mikroorganizmave rezistente në mbarë botën.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle