0_Maqedoni.Portal SQ0_Slajder SQMakedonija.Slajder SQShoqëri SQTemë SQ

Asistentët arsimorë ndihmojnë nxënësit me zhvillim atipik që të përfshihen në mësimin e rregullt

Në shkollat fillore të shtetit nga 1 shtatori janë sistemuar asistentë arsimorë që punojnë me nxënës me zhvillim atipik të përfshirë në mësimin e rregullt. Roli i tyre është të harmonizojnë dhe përshtatin programin mësimor në mënyrë që ta përvetësojnë edhe nxënësit me aftësi të kufizuara. Këtë verë janë bërë shpallje për pranimin e 500 asistentëve arsimorë dhe punësimi i tyre me kohë të caktuar për vitin akademik 2021/2022 financohet për herë të parë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle