Evropë SQEvropë.Portal SQ

APKE propozon draft protokoll të ri të Konventës evropiane për të drejtat e njeriut për mjedis të shëndetshëm jetësor

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (APKE) bën thirrje për kornizë të re juridike, si në nivel kombëtar, ashtu edhe në atë evropian, për "ankorimin e të drejtës në mjedis të sigurt, të pastër, të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm" dhe për këtë qëllim prezantoi draft protokoll shtesë të Konventës evropiane për të drejtat e njeriut me të cilën kjo e drejtë do të zbatohet në të gjitha vendet që do ta ratifikojnë, lajmëroi korrespondenti i MIA-s nga Strasburgu.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle