0_Maqedoni.Portal SQBiznes SQBiznes.portal SQBiznis.Slajder SQMakedonija.Slajder SQPolitikë SQ

Angellovska-Bezhoska në “Euromani”: Qëllimi kryesor i politikës monetare gjatë krizës është ruajtja e stabilitetit

Qëllimi kryesor i politikës monetare gjatë pandemisë, si dhe tani me sfidat e reja të cilat i sollën kriza energjetike dhe lufta në Ukrainë është ruajtja e stabilitetit. Edhe pse dy krizat janë të natyrave të ndryshme dhe kërkojnë reagim dhe qëndrim të ndryshëm të politikës monetare, qëllimi kryesor është i njejtë - ruajtja e stabilitetit makroekonomik. Këtë e theksoi guvernatorja e Bankës popullore, Anita Angellovska-Bezhoska, në panel-diskutimin "Rishqyrtimi i rolit të bankave qendrore" në kuadër të Forumit të Evropës Qendrore dhe Lindore, organizuar nga "Euromani".

Butoni Kthehu në krye
Mbylle