0_Maqedoni.Portal SQEkonomi SQ

Angellovska-Bezhoska: Banka Popullore do të vazhdojë me zhvillimin e politikës së lehtësuar monetare

Një nga mësimet e nxjerra nga Kriza e madhe financiare nga viti 2008/9 është se mbështetja për ekonominë nga politikëbërësit, përfshirë bankat qendrore, nuk duhet të ndalet para kohe derisa të ketë një ritëm solid dhe të qëndrueshëm të rimëkëmbjes së rritjes ekonomike. Rikuperimi nga goditjet e krizës së koronës deri më tani vijon, por pasiguria në lidhje me pandeminë dhe ndikimin e saj në dinamikën e rimëkëmbjes ekonomike ende ekziston dhe nevojitet mbështetje e mëtejshme nga politikëbërësit. Duke përdorur hapësirën ende në dispozicion për stimul monetar, Banka Popullore do të vazhdojë të ndjekë një politikë monetare të relaksuar, duke mbështetur kështu ekonominë maqedonase në rimëkëmbjen e saj.

Butoni Kthehu në krye
Mbylle