0_Maqedoni.Portal SQ0_Web_Aktuale SQMKD-AL SQSektori civil SQShoqëri SQ

Akreditimi për certifikatat e cilësisë së ujërave të zeza zgjerohet me pesë metoda të reja

Laboratori qendror për mjedisin jetësor i Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor (MMJPH) ka zgjeruar akreditimin e tij me marrjen e certifikatave për pesë metoda të reja për matjen e parametrave që përcaktojnë cilësinë e ujërave të zeza. Akreditimet e sapomarra përfshijnë testimin e ujërave të zeza për sasinë e joneve të amonit, sulfateve, klorurit, fosforit total dhe fosfateve. Kështu, sipas MMJPH-së, numri i metodave të akredituara është rritur në 12 metoda, të cilat kryesisht i referohen ujërave të zeza dhe njëra është për matjen e zhurmës.

Kontrolloni gjithashtu

Mbylle
Butoni Kthehu në krye
Mbylle